Yin Yoga & Sound Healing


Tijdens de Yin Yoga & Sound Healing word je meegenomen op een helende, innerlijke reis door de bijzondere combinatie van Yin Yoga & Sound, want terwijl jij in je ontspannen Yin Yoga houding ligt, word je ondergedompeld door de zuiverende en rustgevende klanken van de kristallen klankschalen

 

We starten deze bijzondere dag met een begeleide meditatie waarin we je meenemen op een ontspannen reis door je lichaam, waarna Sylvia je zal gaan begeleiden tijdens de Yin Yoga. Zoals gebruikelijk worden de Yin Yoga houdingen wat langer vast gehouden om zo in diepere lagen van je fysieke lichaam te komen. En omdat ons lichaam voor ongeveer 80% uit vloeistof bestaat, kunnen de trillingen van de kristallen klankschalen op een nog dieper niveau doorwerken om eventuele blokkades los te maken. Dit kan op celniveau zijn, maar ook op emotioneel niveau. 

Terwijl jij in je ontspannen Yin Yoga houding ligt kan het zijn dat er bepaalde gedachtes naar boven komen, maar kijk of je nog meer in je lichaam kunt zakken, je gedachtes kan laten meevoeren en merk vooral op wat de zuiverende klanken je tijdens deze houding mogen brengen. Wat gebeurt er in je lichaam en wat voor emoties kun je voelen (of mogen er misschien wel loskomen) tijdens het horen van bepaalde klanken?  Niet alleen zul je erna al meteen het effect ervan kunnen ervaren, maar zal het dankzij de trilling van de kristallen klankschalen nog dagen voort kunnen duren.

 

Deze bijzondere middag wordt bekroond met een intuïtieve Sound Healing, waarbij verschillende muziekinstrumenten worden gebruikt. Tijd en ruimte lijken te vervagen terwijl je wordt meegenomen op een nog diepere reis van totale ontspanning. Hoe jij de Yin & Sound Healing ook op je eigen unieke manier zult ervaren; een middag voor jezelf waarbij je volledig mag ontspannen, daadwerkelijk (terug) contact kunt maken met jezelf, maar vooral mag ontvangen is in elk geval gegarandeerd.

Wat is de werking van een kristallen klankschaal?

Kristallen klankschalen werken op elk holistisch niveau; (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch, spiritueel) en stimuleren en bevorderen het loslaten van emoties, blokkades en de verwerking hiervan. 

Ze hebben dus een reinigende en zuiverende, maar vooral ook een transformerende werking. Je gebruikt een kristallen klankschaal nooit op het lichaam, maar altijd op afstand. Toch kan de trilling ervan als intens worden ervaren en is het in sommige gevallen niet aan te raden om in een ruimte aanwezig te zijn waar de kristallen klankschalen worden bespeeld. 

Voor wie wordt de Yin Yoga & Sound Healing afgeraden?

Kristallen klankschalen hebben een zuivere trilling die ong. 20x sterker is dan de Tibetaanse klankschaal. Je gebruikt een kristallen klankschaal dus nooit op het lichaam, maar altijd op afstand. Toch kan de trilling ervan intens zijn en is het in sommige gevallen niet aan te raden om in een ruimte aanwezig te zijn waar de kristallen klankschalen worden bespeeld.  

Dit is het geval bij: trombose, zwangerschap, epilepsie, pacemaker, psychoses, hoge bloeddruk, hartritme stoornissen, botbreuken, infecties (dus ook hevige verkoudheid, koorts, griep), na recente operaties i.v.m. littekenweefsel en spataderen. 

Sylvia is werkzaam als Yoga docente bij Neo Yoga in Delft en samen zullen we deze bijzondere combinatie voor jou gaan verzorgen. Juist door de Yin Yoga houdingen en de klanken te combineren werkt het nóg meer ontspannen waardoor je een diepe rust zult ervaren. De Yin & Sound Healing wordt bij Neo Yoga in Delft gegeven. De groepsgrootte is 6-12 personen, omdat we graag een intieme setting willen creëren en, waar nodig, eenieder persoonlijke aandacht kunnen geven. 


Simone ~ "Ik was in diepe ontspanning en het voelde alsof ik op reis was naar een andere wereld"Sandra ~ "Wat een fijne combi: Yin Yoga met de klankschalen! Ik voelde me na afloop heel ontspannen en blij, had zin om te huppelen :-)"


Onze tip:

Drink na de sessie voldoende water en geef vooral de dagen erna toe aan wat jij voelt dat je lichaam nodig heeft. Dit is voor iedereen anders, maar dat kan rust, contact met de natuur, beweging of stilte om je heen zijn. 

 

Investering Yin Yoga & Sound Healing:

  • €49
  • €39 (voor Neo Yoga Delft strippenkaart- en abonnementhouders) 

 

Goed om te weten:

  • inclusief water, thee en gezonde versnaperingen
  • er zijn matjes, dekens en blokken aanwezig, maar voel je vrij om je eigen spullen mee te nemen
  • zorg voor warme kleding, met name tijdens de eindontspanning kan je lichaam sneller afkoelen

Nadat onze levensenergie weer tot bloei is gekomen in de lente, werken we langzaam toe naar de creatiekracht van de zomer. We focussen ons op ontspannen houdingen die afgestemd zijn op de Manipura chakra (zonnevlecht). Deze chakra staat voor wilskracht en zelfvertrouwen; als deze is balans is, voel jij je lekkerder in je vel. 

Zondag 2 juni

Neo Yoga, Delft

14.30 - 17.00Embrace your Inner Light