Reiki


Reiki staat voor universele levensenergie en het is een energie die we allemaal in ons lichaam hebben. Tijdens een Reiki behandeling wordt deze levensenergie doorgegeven middels een handoplegging. Het is een eenvoudige, makkelijke en goed werkende manier om energie over te dragen.

 

Een aantal voordelen op een rij: 

  • Diepe ontspanning
  • Verbetering van het slaappatroon
  • Helpt (pijn) verlichtend
  • Balans van lichaam en geest
  • Loslaten van afvalstoffen
  • Stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van een onbalans op fysiek niveau. Onverwerkte emoties en trauma’s (zoals pesten, verlies, scheiding of bijvoorbeeld misbruik) kunnen voor blokkades zorgen en worden opgeslagen in het lichaam. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met de extra energie aan het herstel beginnen. 

 

Daarnaast heeft elk lichaam een zelfhelend vermogen. Denk aan een schaafwond; het lichaam zorgt er zonder enige hulp van buitenaf voor dat de wond weer gaat helen; Reiki energie stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen. De behandelaar kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Het lichaam van de cliënt en diens energiesysteem regelen dat zelf. Net als dat de Reiki energie niet gestuurd hoeft te worden en zal gaan naar waar het mag gaan. 

 

Naast dat de Reiki energie een hele krachtige, maar vooral liefdevolle manier is om te helen, verlichten en te ontspannen , werkt het op alle holistische niveaus; fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Reiki is ook ongrijpbaar, niet tastbaar of zichtbaar, het is hooguit voelbaar. En het mooie is: je hoeft er niet in te geloven om resultaat te boeken, want Reiki werkt altijd. Zelfs na de behandeling werkt de Reiki energie nog door. 

 

De vraag die ik vaak krijg: "Is het dan je eigen energie en ben je dan niet moe na een behandeling"? "Nee, het is niet je eigen energie die je doorgeeft, maar de universele levensenergie en deze is onuitputtelijk en altijd aanwezig. Ik ben een zuiver doorgeefluik van deze energie en na het geven van een Reiki behandeling voel ik me vaak zelfs energieker!"

Voor wie is Reiki?

Reiki is voor iedereen en kan worden ingezet op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Niet alleen kan het op bovengenoemde niveaus veel losmaken, maar kan Reiki ook zeer ontspannend en (pijn) verlichtend werken.

 

Daarnaast activeert en stimuleert Reiki het zelfhelend vermogen en kun je inzichten krijgen en patronen worden doorbroken. Het is een liefdevol proces, alles komt op z'n tijd en dient zich aan in de stroming die jij aan kan. 

Voor wie wordt het gebruik van Reiki afgeraden?

Hoewel een Reiki behandeling niet schadelijk kan zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een Reiki behandeling te ondergaan. Dit is het geval bij hartklachten, botbreuken die nog gezet moeten worden (Reiki kan wel bevorderend zijn voor herstel), narcose (de Reiki energie kan de narcose beïnvloeden), medicijnen en transplantaties (Reiki energie breekt de medicijnen eerder af dan ze kan opnemen). Na verloop van tijd wordt het lichaam door de Reiki behandelingen gevoeliger en gezonder en zou dan kunnen reageren op een kleinere dosis medicijnen.   

Hoe verloopt een Reiki behandeling?

Je hoeft voor een Reiki behandeling niet uit de kleren; alleen je schoenen doe je uit en eventuele riem en/of horloge doe je af. Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden en tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel met een dunne deken over je heen. Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om op een tafel te liggen, dan kan ik ook een Reiki stoelbehandeling geven. 

 

Je hoeft alleen maar te ontspannen en niks anders te doen dan te ontvangen. De Reiki behandeling zal ong. 45/60min duren waarbij ik middels een zachte handoplegging op verschillende plekken de energie door zal geven daar waar ik voel dat er (extra) aandacht aan gegeven mag worden.

 

Aangezien ik geheel intuïtief te werk ga, kan het zijn dat de behandeling plaats vindt aan zowel de voor- als rugzijde en laat ik me leiden wat zich op dat moment aandient. Iedere healing is uniek voor zowel jou als voor mij als behandelaar. De basis voor een fijne behandeling is vertrouwen en veiligheid.  Na de behandeling is er ruimte om eventuele ervaringen uit te wisselen. 

Het kan zijn dat je tijdens de Reiki behandeling in slaap valt of dat er fysieke en/of emotionele blokkades loskomen. Ook na de behandeling kun je je anders voelen dan normaal. Je voelt je misschien heel erg actief en in balans, maar wellicht ook erg moe, emotioneel en niet helemaal jezelf. Het kan ook zijn dat je hoofdpijn krijgt, misselijk wordt en je je heel "zwaar" voelt alsof er lood in je benen zit. Laat het gewoon gebeuren en geef het proces vooral de ruimte.

Britt ~ "Een warme deken van liefde en ontspanning en dat alles er mag en kan zijn"Desiree ~ "Wat een ervaring! Ik had geen idee wat ik zou gaan meemaken tijdens een Reiki sessie. Het voelt alsof er meer ruimte is in mijn hoofd"

Mijn tip:

Drink vooral de eerste dagen na de behandeling veel water, maar geef vooral toe aan wat jij voelt dat je lichaam nodig heeft. Dit is voor iedereen anders, maar dat kan rust, slaap, frisse lucht, contact met de natuur, beweging of stilte om je heen zijn. Luister vooral goed naar je lichaam en geef het tijd. 

 

Investering Reiki behandeling:

  • 90 min: €85

* inclusief voor- en nagesprek  

* behandelingen alleen overdagEmbrace your Inner Light