Klankschaal massage


Een klankschaal massage richt zich voornamelijk op ontspanning. De rustgevende klanken om je heen helpen je tot rust te komen, terwijl de massage met de klankschaal op het lichaam een diepere ontspanning bevordert. Dit geeft lichaam en geest de kans om te herstellen en te helen, waardoor vermoeidheid- en stress gerelateerde klachten kunnen worden verminderd. Vooral als je vaak "druk in je hoofd" bent, kan een klankschaal behandeling diepe rust bieden.

 

Een aantal voordelen op een rij: 

 • Diepe ontspanning
 • Verbetering van het slaappatroon
 • Energie verhogend
 • Balans van lichaam en geest
 • Loslaten van afvalstoffen
 • Stressverlichting

Hoe werkt een klankschaal massage?

Ons lichaam bestaat grotendeels uit vloeistof, zo'n 80% (bloed, water, lymfevocht), waardoor trillingen diep doordringen (tot in de kleinste cel). Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen of aangedraaid, ontstaat er een trilling die de vloeistoffen in ons lichaam in beweging brengt. Deze trillingen brengen het lichaam in een diepe staat van ontspanning. Tijdens de massage wordt de klankschaal op het lichaam geplaatst en vervolgens zachtjes aangeslagen. De trillingen verspreiden zich door het lichaam, waardoor spanningen en blokkades worden losgemaakt. Dit helpt niet alleen om fysieke spanningen te verminderen, maar ook om emotionele en mentale rust te bevorderen

Voor wie is een klankschaal massage?

Als je je uitgeput voelt en niet jezelf bent, of als je een disbalans ervaart en overweldigd bent door emoties, kan een klankschaal massage helpen. Het kan vastzittende emoties die je misschien lange tijd hebt weggedrukt, weer losmaken, zodat je ze kunt ervaren en loslaten. Kortom; het is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan diepe ontspanning en balans.

Voor wie wordt het gebruik van een klankschaal afgeraden?

Hoewel klankschalen over het algemeen veilig zijn, zijn er situaties waarin het afgeraden wordt om een klankschaalmassage te ondergaan. Dit geldt onder andere bij trombose, zwangerschap, epilepsie, het gebruik van een pacemaker, psychoses, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, botbreuken, infecties (inclusief ernstige verkoudheid, koorts, griep), recente operaties vanwege littekenweefsel en spataderen.

Klankschalen hebben een stimulerend effect. Mocht ik tijdens ons intakegesprek merken dat een klankschaalmassage op dat moment niet geschikt is, dan zullen we dit samen bespreken. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de klankschalen op een later moment tijdens een behandeling worden ingezet, wanneer dit passender is.

Hoe verloopt een klankschaal massage?

Voor een klankschaal massage hoef je alleen je schoenen uit te doen en eventuele riemen en sieraden af te doen. Gemakkelijke kleding wordt aanbevolen en tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel met een dunne deken over je heen.

Je hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten van de heerlijke klanken en trillingen. De behandeling omvat zowel de rug als de voorzijde van het lichaam en ik werk intuïtief. Vaak kan ik aan de klankschaal horen waar de energie in je lichaam stokt, en het kan zijn dat ik tijdens de massage naar bepaalde plekken op je lichaam word geleid die extra aandacht nodig hebben.

Na de behandeling bespreek ik deze bevindingen met je, zodat je ermee aan de slag kunt gaan.

Tijdens een klankschaal massage kan het gebeuren dat je in slaap valt of dat fysieke en/of emotionele blokkades loskomen. Na de behandeling kun je je anders voelen dan normaal. Je kunt je heel actief en in balans voelen, maar ook erg moe, emotioneel en niet helemaal jezelf. Het kan zijn dat je hoofdpijn krijgt, misselijk wordt of je heel "zwaar" voelt, alsof er lood in je benen zit. Laat het gewoon gebeuren en geef het proces vooral de ruimte.


Mirjam ~

"Twee dagen na de klankschaal behandeling was ik nog steeds in volledige ontspanning"Hedwig ~

"Los van het feit dat Trisha me op m'n gemak stelde en rekening hield met m'n gevoeligheid, zijn de klanken helemaal niet zo intens als dat ik dacht"


Mijn tip:

Drink vooral de eerste dagen na de behandeling veel water, maar geef vooral toe aan wat jij voelt dat je lichaam nodig heeft. Dit is voor iedereen anders, maar dat kan rust, slaap, frisse lucht, contact met de natuur, beweging of stilte om je heen zijn. Luister vooral goed naar je lichaam en geef het tijd. 

Investering klankschaal massage:

 • 75 min: €80,-
 • 90 min (incl.15min Reiki): €95,-
 • 105 min (incl. 30min Reiki): €110,-

 

Goed om te weten:

 • sessies zijn alleen overdag
 • alle sessies zijn inclusief een voor- en nagesprek
 • bij annulering binnen 24u worden de volledige kosten in rekening gebracht
 • lees goed de contra-indicaties door alvorens je een sessie boekt

REVIEWS

Philip - "Meteen voelde ik de hele fijne sfeer van jou om me heen. Dat werd nog eens verder versterkt door het geluid van de klankschalen. Het was net alsof je met wel tien schalen werkte, het mocht voor mij wel uren duren. Het was zeer indrukwekkend en dat werd nog eens aangedikt door de Reiki behandeling die volgde. Geweldig. Bedankt!"


Trees - "Ik zeg van ganser harte; ga het ervaren, het is zo ontspannend en weldadig. Ik geniet nog steeds na van de klankschaal massage die ik vorige week van Trisha mocht ontvangen. De klankschaal rolde naar een oude pijnplek om daar te helen. Ik was in Deep state ontspanning en voel die nu nog steeds. Trisha is liefdevol, gedreven, zacht en inlevend. Ik voelde me gehoord, gezien en op handen gedragen. Dank je wel lieve Trisha!"


Hedwig - "Ik ken de goede verhalen over klankschaalmassages, maar ik voelde er niks voor. Ik ben namelijk gevoelig voor geluid. Toch won mijn nieuwsgierigheid en ik kan zeggen dat het heerlijk was! Los van het feit dat Trisha me op m'n gemak stelde en rekening hield met m'n gevoeligheid, zijn de klanken helemaal niet zo intens als dat ik dacht. Ik voelde vooral de trillingen van de schalen door mijn lijf heen gaan. Echt zo fijn. Ik kon me er helemaal aan overgeven. Ik was helemaal ontspannen èn opgeladen na de sessie"


Mirjam - "Wat een bijzondere ervaring! Twee dagen na de klankschaal behandeling was ik nog steeds in volledige ontspanning. Het was echt de moeite waard!"


Embrace your Inner Light