Klankschaal massage


Een klankschaal behandeling is vooral gericht op ontspanning.

Niet alleen zijn de klanken om je heen erg rustgevend, maar zorgt vooral ook de massage met de klankschaal op het lichaam ervoor dat je nóg dieper zult gaan ontspannen.

Hierdoor krijgen lichaam en geest de kans om te herstellen en te helen, waardoor dit ruimte biedt voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stress gerelateerde klachten en kun je diepe rust ervaren als je altijd maar "druk in je hoofd" bent. 

 

Een aantal voordelen op een rij: 

 • Diepe ontspanning
 • Verbetering van het slaappatroon
 • Energie verhogend
 • Balans van lichaam en geest
 • Loslaten van afvalstoffen
 • Stressverlichting

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit vloeistof (bloed, water, lymfevocht) waardoor een trilling heel veel kan losmaken in ons lichaam (tot in de kleinste cel). Zodra een klankschaal met een klopper wordt aangeslagen of aangedraaid wordt er een trilling veroorzaakt en zet dus het vloeistof in ons lichaam in beweging. De uitwerking is zeer divers; wat veel gebeurt is dat je het besef van tijd helemaal kwijt bent en (terug) in contact komt met jezelf.

Voor wie is een klankschaal massage?

Ben je niet jezelf en voel je je uitgeput? Ervaar je een disbalans en zit je hoog in je emoties? Dan kan een klankschaal massage ervoor zorgen dat de emoties, die je gedurende lange tijd onbewust hebt weggedrukt en vastgezet, weer losgemaakt worden zodat je ze kunt doorleven en vrijgeven. Kortom; voor iedereen die toe is aan diepe ontspanning.

Voor wie wordt het gebruik van een klankschaal afgeraden?

Hoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kan zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een klankschalen sessie te ondergaan. Dit is het geval bij: trombose, zwangerschap, epilepsie, pacemaker, psychoses, hoge bloeddruk, hartritme stoornissen, botbreuken, infecties (dus ook hevige verkoudheid, koorts, griep), na recente operaties i.v.m. littekenweefsel en spataderen.

 

Klankschalen zijn een ontlokkend middel, dus mocht ik tijdens een intake gesprek aanvoelen dat een klankschaal massage (nog) niet geheel passend is dan zal ik dit samen met jou bespreken zodat de klankschalen op een eventueel later moment tijdens een behandeling ingezet kunnen worden.     

Hoe verloopt een klankschaal behandeling?

Voor een klankschaal massage hoef je niet uit de kleren; alleen je schoenen doe je uit en eventuele riem en sieraden doe je af. Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden en tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel met een dunne deken over je heen.

 

Je hoeft alleen maar te ontspannen en niks anders te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ondergaan. De behandeling vindt plaats aan zowel de rug- als voorzijde en ga ik geheel intuïtief te werk. Vaak hoor ik aan de klankschaal óf en waar de energie in je lichaam stokt en kan het ook zijn dat ik tijdens de klankschaal massage naar bepaalde plekken op je lichaam wordt "getrokken" die wat extra aandacht nodig hebben.

 

Dit zal ik na de behandeling met je bespreken, zodat je hiermee aan de slag kunt gaan. 

Het kan zijn dat je tijdens de klankschaal behandeling in slaap valt of dat er fysieke en/of emotionele blokkades loskomen. Ook na de behandeling kun je je anders voelen dan normaal. Je voelt je misschien heel erg actief en in balans, maar wellicht ook erg moe, emotioneel en niet helemaal jezelf. Het kan ook zijn dat je hoofdpijn krijgt, misselijk wordt en je je heel "zwaar" voelt alsof er lood in je benen zit. Laat het gewoon gebeuren en geef het proces vooral de ruimte.


Mirjam ~ "Twee dagen na de klankschaal behandeling was ik nog steeds in volledige ontspanning"Melanie ~ "Ik werd helemaal rustig en verloor het gevoel van tijd. Het prachtige geluid van de schalen geeft je iets om op te focussen, wat er bij mij voor zorgt dat ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken en op kan gaan in wat ik hoor"


Mijn tip:

Drink vooral de eerste dagen na de behandeling veel water, maar geef vooral toe aan wat jij voelt dat je lichaam nodig heeft. Dit is voor iedereen anders, maar dat kan rust, slaap, frisse lucht, contact met de natuur, beweging of stilte om je heen zijn. Luister vooral goed naar je lichaam en geef het tijd. 

Investering klankschaal massage:

 • 75 min: €80,-
 • 90 min (incl.15min Reiki): €95,-
 • 105 min (incl. 30min Reiki): €110,-

 

Goed om te weten:

 • sessies zijn alleen overdag
 • alle sessies zijn inclusief een voor- en nagesprek
 • bij annulering binnen 24u worden de volledige kosten in rekening gebracht
 • lees goed de contra-indicaties door alvorens je een sessie boekt


Embrace your Inner Light